Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

A tihle nám chtějí vládnout

Zaznělo to v médiích už před několika dny. Že si jedna z našich vládních stran, sociální demokracie, pozvala učené mudrce až z daleké Ameriky. A to s jediným přáním. Aby jí tito poradili… jak uspět v nadcházejících volbách.

Volební manažer sociální demokracie Jan Birke osobně potvrdil, že jeho strana usiluje o spolupráci s americkou agenturou STG, jež v (úspěšné) předvolební kampani podporovala Baracka Obamu a podílela se také na (neúspěšné) kampani Hillary Clintonové. A s lidmi z této agentury se ve středu večer sešel v Praze i premiér Bohuslav Sobotka. Prý aby s nimi diskutoval o tom, jak v politice čelit populistům a „slibotechnám“ (https://zpravy.aktualne.cz/domaci/sobotka-u-expertu-zjistoval-jak-celit-populistum-a-slibotech/r~44414dbadf1e11e6b6da0025900fea04/).

Až do Prahy tak přiletěli zástupci STG, od nichž by chtěla ČSSD jejich rady v otázkách toho, jaká témata v nadcházející volební kampani zdůraznit, jak je jednoduše vysvětlit voličům, jak využít sociálních sítí. Oni američtí mudrcové by měli českým sociálním demokratům pomoci zkrotit lokální šéfy, měli by vést kampaň a využít své zkušenosti se strategií.

Oni Američané by měli analyzovat statistická data, rozhodovat o zaměření kampaní a o tématech, jež budou zdůrazněna. Měli by třeba poradit, zda dejme tomu zdůraznit zvyšování daní či boj s nelegální migrací, měli by testovat účinnost volebních hesel na skupinách respondentů.

 

Prý na tom není vůbec nic divného. Prý služeb Američanů využíval i bývalý velký sociální demokrat Paroubek a rádce z téže země měl mít i pan Babiš. Ovšem mně to divné přece jenom připadá. A to hodně „divné“.

Nejen proto, že – jak nastínil i jeden z odborníků – je otázkou, jak se STG svého úkolu zhostí, když nemá zkušenosti se střední Evropou a je otázkou, jak rychle se dokáže zorientovat v české politice, ale především ze zcela jiného důvodu.

Jak už delší dobu všude možně slýcháme a čteme, jsou naši sociální demokraté učiněnými brouky Pytlíky. Všechno prý vědí nejlépe, považují se za ty nejlepší, za ty jediné, jimž leží na srdci blaho naší země. Rozhazují hory státních peněz ve snaze koupit si oblibu a voličské hlasy, zadlužují zemi i v dobách panujícího „ekonomického zázraku“, jsou snad dokonce přesvědčeni, že je v kapsách České republiky, z nichž je jedna prázdná a druhá vysypaná, skryt bezedný měšec. Chtějí prý převzít vedoucí roli v naší zemi, abychom se měli všichni lépe. A přitom…

Přitom si nechají až od dalekých a naše poměry neznajících Američanů radit, CO ČESKÉ LIDI VLASTNĚ ZAJÍMÁ, S ČÍM MAJÍ PROBLÉM (https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cssd-jedna-s-poradci-clintonove-a-obamy-chce-od-nich-pomoci/r~621ceaf8dd9111e69d46002590604f2e/).

Jistě – nikdo učený z nebe nespadl a víc hlav víc ví. Jenže…

Stejně se nemohu zbavit pocitu, že se právě těmito plány spolupráce s „velkými bratry“ sociální demokracie definitivně zdiskreditovala. Alespoň tedy v mých očích.

Protože je tato strana už po léta etablovaná na naší politické scéně, už dost dlouho nám i vládne. A jestliže ani po více než čtvrtstoletí od sametové revoluce neví, co si přeje lid její země, a musí jí v tom dokonce radit našich poměrů neznalí Američané…

ČSSD tím jenom sama otevřeně dokázala, nakolik jsou jí obyčejní lidé vlastně ukradení. Když o nich tak málo ví. Nemyslíte?

Autor: Viktor Pondělík | sobota 21.1.2017 13:57 | karma článku: 13,05 | přečteno: 229x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

Jestli jsem poslední dobou něco neslyšel, pak to byly nějaké pozitivní zprávy. Skoro jako kdyby se všechno dobré ze světa vytratilo a zbylo jenom to špatné. A jako kdyby se navrch všechno smrsklo na pouhou ekonomiku.

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0 | Přečteno: 67x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Skvělý nápad, páni europoslanci

O nás lidech se ví, že si ničíme své životní prostředí. I když se bez přírody neobejdeme, škodíme jí mnoha různými způsoby. A co na to politici?

11.6.2022 v 8:20 | Karma: 0 | Přečteno: 45x | Diskuse| Politika

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

Když člověk poslouchá řeči našich politiků, nejednou skutečně neví, zda se tomu má smát nebo spíš brečet.

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0 | Přečteno: 42x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

V uplynulých letech si svět zvyknul označovat nás Čechy za xenofobní smečku, neochotnou pomáhat nešťastným lidem. Stalo se to běžným tématem od chvíle, kdy začala předchozí migrační krize, a všichni víme, jak se tehdy věci měly.

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0 | Přečteno: 10x | Diskuse| Společnost

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

Snad jenom někdo úplně slepý a hluchý by dosud neregistroval, jak se naše země utěšeně (nebo neutěšeně?) zaplňuje běženci z Ukrajiny.

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0 | Přečteno: 8x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik