Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Hezký večer.

Něco jsem si vygoogloval.

Pan Kryl předně žil nějaký čásek v civilizaci. Měl možnost porovnávat. Měl možnost sledovat tady kroky, které by k civilizaci měly směřovat. Ale nesměřovaly. věděl o tom, porovnával, přemýšlel. A bylo mu jasné, že kroky české k civilizaci nevedou. Ani nemohly. kde jste se měli učit? Jak jste mohli porovnávat? Viděli jste jen plné regály zboží, plné pulty žrádla. Ale to není základ civilizace. To je jen nadhodnota civilizace , jejího umu to vyrobit. Základ civilizace lidské je v mezilidských vztazích. Není to ve vysvětlování slova "svoboda slova" v nadávkách zde na blogách .....:))))))))

3 0
možnosti
MJ

Základ založené "demokracie" v Čechách je jen na komerčních základech. Ale to na zachování druhu nestačí :-)))))

1 0
možnosti
KV

Kryl byl prostě jednička. VR^

2 0
možnosti
BM

Také jsem si na tu písničku vzpomněl.......

2 0
možnosti
KC

Nejhorší na současném marasmu je, že jsme dovolili, aby nastal. Zloděje, intrikány a gaunery jsme do politických funkcí poslali sami tím, že jsme naletěli jejich líbivým řečem, které oni ovšem nikdy nemysleli vážně, vlastně mysleli, ale výhradně pro své ego a vlastní portmonky. Takže - zasloužíme si něco jiného než to, v čem žijeme?

4 0
možnosti
BM

A proto ho Havel neměl rád. Škoda pana Kryla, myslím že se znašeho dalšího vývoje utrápil. Často na něj vzpomínám a pouštím si jeho písně a pořád v nich objevuji pravdu.

7 1
možnosti
SN

:-)....Kryl byl vizionář, ten do toho viděl, jak řezník do hubené kozy ! Proto nemohl přežít!  Jeho prorocká slova se už od počátku sametu beze zbytku naplňují.  R^R^R^

12 0
možnosti
  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik