Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Je vidět, že i žumpa zdejších blogerů zatím nedosáhla dna.

0 7
možnosti
Foto

Čeština používá dvojí zápor, takže správná větná vazba je:

"Je vidět, že ANI žumpa zdejších blogerů zatím nedosáhla dna."

Co tím ovšem pan Parák chtěl říci netuším, ani po mluvnické opravě.

1 1
možnosti

Vidím, že tady zase mudruje anarchista František "Stát" Kšír. ;-D

1 4
možnosti
Foto

Jestli vás víc baví role ovce, je to vaše věc.

4 1
možnosti
DM

.. no popravdě bych rozhodnutí chlapcova otce vrátit se zpět do Sýrie rozuměla.... obrovské výčitky, že tu tragédii způsobil on (tak nějak jsem z nějakých článků vycítila, že tu cestu inicioval), že přemluvil manželku k cestě po vodě, i když se hrozně bála a neuměla plavat, že přišel o celou rodinu.... pocit prázdna, kdy všecko, o co usiloval, náhle ztratilo smysl - proč tedy setrvávat v "lepší" zemi  - chtěl pryč ze Sýrie, aby jeho rodina měla lepší život ... a rodina už není... že se vrací ke zbytku příbuzných doma, tomu bych rozuměla. Ztratilo pro něj smysl tady být.

4 3
možnosti
JP

Nějak podobně to cítím i já. Víte, ale je symptomatické mezi zdejšími blogery a diskutujícími, že se obvinuje otec dětí, který chtěl pro ně to nejlepší a svým návratem do Sýrie po jejich smrti to ukázal, ale články odsuzující pašeráky, lidi mající na rukách krev tady nenacházím. Asi proto, že ti pašeráci nám vlastně pomáhají v řešení "problému" uprchlíků. Tady je nechají udusit v chladírenském autě, tam zase opustí lod s uprchlíky. A nám to vlastně nevadí...a to je nemoc, která se nazývá fašismus.

0 3
možnosti
Foto

Opět jsem si přečetl váš minulý článek a i reakce na něj.  Z těch reakcí jsem nevypozoroval, že by vás někdo masíroval. Spíše tam byly reakce nutící k zamyšlení, proč ti lidé tak jednají. Už jsem to napsal pod jiný článek, ale je třeba všem, tedy i vám, co si myslí, že pro tuto situaci existuje správné a dobré státní řešení, to stále vysvětlovat, že to tak není.  Jednak se parazité ještě úplně nerozhodli, jak to budou řešit, protože takticky vyčkávají jaké veřejné mínění převládne.  Proto dnes mohou z pozice vládnoucí kasty podporovat příznivce a pomahače uprchlíků, zítra mohou  podporovat odpůrce a když se společnost dostatečně zradikalizuje, stačí trochu prolité krve a správně nasměrovaná nenávist,  budou se imigranti beztrestně střílet a pohřbívat v masových hrobech. 

 

Stát je totiž největší překážkou k mírovému soužití lidí. Zdaleka největší. To, odkud přistěhovalec pochází, jaké je barvy pleti nebo náboženského vyznání vůbec nehraje roli. Jedinou zásadní a důležitou podmínkou je respektování principu neagrese vůči osobám a soukromému majetku. Důsledný respekt k soukromému vlastnictví je jediným spravedlivým a zároveň elegantním řešením veškeré migrace lidí. Největší překážkou a zdrojem chaosu, nejednoznačnosti a vzájemné lidské nenávisti je v tomto smyslu stát a jím vytvořená kolektivistická schémata.

2 3
možnosti
VP

Však jsem taky nepsal, že bych byl "masírován" v oněch komentářích. Právě naopak jsem vyjádřil, že mne (příjemně) udivilo, jak málo těch "potrefených" se tam objevilo.

"Masírování" se týkalo těch médií, která otiskla onu fotku a začala do nás hustit, abychom se nad sebou zamysleli a změnili se. !!

4 0
možnosti
  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik