To nám Evropská komise pomůže!

Jak je již delší dobu známo, imigranti přicházející do Evropy si s sebou mimo už zprofanovaných mobilních telefonů přinášejí i své móresy. Mezi něž patří třeba i to, že jaksi nechtějí zůstat tam, kde je jim určeno zůstat.

I když se v Evropě nechají zaregistrovat, netrvá dlouho a někam si zmizí. Někdy do jiného města, někdy do jiného kraje a někdy klidně i do jiné země, kde by neměli mít úředním rozhodnutím co pohledávat. A najít pak takové lidi, to je svým způsobem umění, ne-li přímo sysifovská práce. A třeba jenom v Německu nemají úředníci přehled o 130.000 migrantech, což je zhruba každý desátý ze všech.

Jenže politici by je rádi měli pod kontrolou. A protože to zjevně nejde jinak, rozhodla se podle britského serveru The Express Evropská komise, že by se mělo zavést nové opatření (http://www.instory.cz/2862-neskutecny-bordel-migranti-si-v-evrope-delaji-naprosto-co-se-jim-zlibi-a-politici-jen-tupe-ziraji.html).

Do systému by tak měly být nově zanášeny nejen otisky prstů registrovaných migrantů, ale i jejich obličeje, a v databázi by měli být nejen jako doposud uprchlíci od čtrnácti let věku, ale už i ti šestiletí. A tyto údaje by měly být shromažďovány ne na půldruhého roku jako doposud, ale rovnou až na dobu pěti let.

Aby měly úřady větší přehled o tom, kde tyto migranty mají.

Už však zaznělo i první „ale“. A sice to, že technologie na rozpoznání obličeje není právě levnou záležitostí. Tedy že by takovéto sledování migrantů podle obličeje vyšlo v přepočtu na nějakých 820 milionů korun, které by někdo (míněni pracující občané Evropské unie) musel zaplatit. A navíc taková technologie neleží nikde připravená na pultě obchodu, musela by se připravit k použití, a to by podle zmíněného média mohlo trvat až do roku 2020.

A tak Evropská komise počítá se zavedením pěkně drahého opatření, jež nás má chránit. I když… chránit…

Spíše to bude jenom další způsob, díky němuž budeme moci ještě lépe sledovat, jak si tu migranti mohou vlastně dělat, co se jim zlíbí. Budeme trochu lépe vědět, kde jsou ti, komu bylo přikázáno být někde docela jinde. Kdyby evropská rozhodnutí pro ony migranty něco znamenala…

Budeme moci přihlížet, kdo, kde a jak si z nás dělá srandu. A i to jenom v nejlepším případě.

Protože víme své. Nepotrvá dlouho a někdo z přisluhovačů určitě migrantům poradí, že… je vlastně takové sledování lidí bez jejich souhlasu za hranicí zákona. Protože i pouhá instalace nějakých kamer je, jak známo, spojena s povinností splnit nejeden předpis, jenž ukládá, co smí a co nesmí zabírat, kdy a jak dlouho smí nahrávat a jak se musí nahrávky skladovat a likvidovat…

A pak se navrch klidně dočkáme i žalob a tučného odškodňování chudáků migrantů. Kteří přece jen tak nedopustí, aby je sledoval nějaký velký bratr!

Jestli tedy v tom roce 2020 budeme ještě vůbec „pány Evropy“…

Autor: Viktor Pondělík | neděle 22.5.2016 12:10 | karma článku: 36,70 | přečteno: 1424x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0